Ideapark Oulu

Avoinna tänään 10–20 Katso aukioloajat

Vinkit kesän shoppailuhetkiin

Julkaistu 19.6.2024

Olemme palvelleet paikallisia kävijöitä ja matkailijoita pian kymmenen vuotta. Ammattilaisten osaavilla vinkeillä löydät kaiken kesään!

Kesä on meille ihanan kiireistä aikaa. Iloiset lomalaiset ja hyvä fiilis täyttävät käytävän, liikkeet ja ravintolat, satoi tai paistoi. Oulun Ideaparkista on tullut monen Suomen matkaajan vakiopysähdyspaikka. Tänä kesänä uutuutena voi napata samalla pysähdyksellä mökkireissulle mukaan korealaista kosmetiikkaa, koiralle jäätelön, apteekista kaiken tarvittavan ensiapulaukkuun ja takapenkille puuhaa kirjakaupasta.

Mahtavaa hulinaa

Kun perheen nuoriso kirmaa vaate- ja meikkiliikkeisiin, pienimmät suuntaavat suoraan Oskun Miniparkkiin virikkeellisen lomapäivän viettoon. Kauppakeskuksen väki odottaakin kesältä sekä kiireisiä päiviä että mukavia kohtaamisia kävijöiden kanssa.

– Odotamme mahtavaa hulinakesää, naurahtaa Godies x Yeppo & SoonSoo -liikkeen myymäläpäällikkö Leena.

Myös Ritaharjun apteekissa ja Suomalaisessa Kirjakaupassa on toiminnan ensimmäiseen kesään lähdetty innostunein mielin.

– On ollut kiva huomata, että meitä on kovasti toivottu Ideaparkiin, Ritaharjun apteekin farmaseutti Henna ja Suomalaisen Kirjakaupan myymäläpäällikkö Sari kertovat.

Erityisesti erilaiset viilentävät kauneudenhoitotuotteet ovat olleet tänä kesänä Godies x Yeppo & SoonSoo -liikkeessä kysyttyjä.

Koko kauppakeskuksessa huokuu hyvä kesäfiilis. Tuttujen paikallisten asiakkaiden lisäksi Ideaparkissa käy matkailijoita ja lomailijoita ympäri Suomen. Myös kansainvälisten turistien määrä kasvaa.

 – Lappi kiinnostaa monia, ja olemme sopivasti matkan varrella, ihan moottoritien vieressä, Kappahlin myymäläpäällikkö Riitta miettii.

Kesän hittituotteet

Meiltä saa myös vinkit kesän hittituotteista, olipa kyse mukavasta kesätekemisestä tai vaatekaapin päivityksestä.

Vaatetuksessa yksi materiaali on tänä kesänä ylitse muiden, keveä pellava.

– Pellavasta on ihania mekkoja, shortseja ja puseroita. Osa tuotteista on päässyt jo loppumaan, kun suosio on ollut niin suurta, sanoo Kappahlin myymäläpäällikkö Riitta.

Aurinkolaseissa kestosuosikki Ray-Banien lisäksi tänä kesänä suosittuja ovat urheilulasit.

– Ne ovat mukavan värikkäitä ja näyttävät tyylikkäiltä. Mukana ovat käytännölliset urheilulasien ominaisuudet eli hyvä näkökenttä ja tuulensuoja, Synsamin liikevastaava Anniina kertoo.

Trendikkäillä urheilulaseilla ja klassisen ihanilla aurinkolaseilla näkönsä suojaa kesällä tyylikkäästi.

Kesäreissujen suosikkilukemista on helposti mukana kulkevat pokkarit. Myös sadepäivien ajanvietteeksi löytyy kiva vinkki.

– Suuressa suosiossa on nyt koruaskartelu, Suomalaisesta Kirjakaupan myymäläpäällikkö Sari hoksauttaa.

Pokkarit ovat varma valinta kesään, toteaa Suomalaisen Kirjakaupan myymäläpäällikkö Sari. Lämpimille päiville hän vinkkaa kestävät juomapullot.

Kesäpäivät vietetään monesti menossa ja ulkosalla, joten käsien desinfiointi, haavanhoito, hyönteisten puremien hoito ja ennaltaehkäisy sekä auringolta suojautuminen ovat joka kesä ajankohtaisia aiheita. Oikeat tuotteet ja ammattilaisten ohjeet saa onneksi Ritaharjun apteekista.

– Olemme kuunnelleet paljon asiakkaiden toiveita ja huomioineet ne valikoimassamme. Meille saa ehdottomasti kertoa toiveita jatkossakin, Ritaharjun apteekin farmaseutti Henna vinkkaa.

Kesäpäivien porottava aurinko voi rasittaa kasvoja, joten silmänympärysihoa viilentävät ja kosteuttavat hydrogeelinaamiot sekä sheet mask -kangasnaamiot ovat suosiossa.

–  Sheet-maskeja ostetaan paljon mökkireissuille, vinkkaa Godies x Yeppo & SoonSoon myymäläpäällikkö Leena.

Lomalla maistuu jäätelö

Herkulliset gelatot ja viileät juomat ovat suosittuja etenkin helteillä.

Kesään kuuluu hyvä ruoka ja herkuttelu. Lämpimillä keleillä maistuvat raikkaat lounaat sekä kylmät juomat.

– Kesällä menee erityisesti gelatoja sekä erilaisia jääjuomia. Tämän vuoden viileä uutuus on Red Bull Infusions -juoma. Myös jäälatte on aina varma valinta, tietää Robert’s Coffeen yrittäjä Mari.

Lemmikkienkään ei tarvitse jäädä tänä kesänä vaille herkuttelua. Kissoille ja koirille on omat jäätelöt!

– Tälle kesälle on tullut uutuusmaku ja menekki on ollut taattu. Helposti tästä otetaan myös muita pikku tuliaisia kotona odottavalle lemmikille, vinkkaa Mustin ja Mirrin myymälävastaava Sini.

Meille on aina helppo saapua. Kaikki palvelut sijaitsevat katutasossa, maksuttomien parkkipaikkojen äärellä, ja kävijöitä varten on yli 50 monipuolista liikettä ja ravintolaa.

Katso liikkeet ja aukioloajat >

 

Takaisin Ajankohtaista-sivulle

Takaisin sivun alkuun